Wat vinden anderen van zorgom.nl

Klik hier | Hilde Bouwers

Sinds ongeveer twee maanden gebruik ik het digitale cliëntensysteem van zorgom.nl . Zorgom is een sociaal netwerk rondom de zorgvrager! Afspraken inplannen en taken op elkaar afstemmen is nu super eenvoudig! Wat een geweldig systeem!

Ik hoef nu niet meer eindeloos te bellen, appen of mailen met andere familieleden en zorgverleners van mijn moeder! Door anderen (familieleden, zorgverleners, buren) uit te nodigen om mee te doen en hun rechten te geven waar ze wel of niet aan mee mogen doen, kan een ieder op zijn eigen moment inloggen, een discussie starten, een bericht erin zetten, reageren of alleen maar lezen. Het voorkomt dat je langs elkaar heen gaat werken.

Ook voor de zorgvrager is dit een mooi systeem, je kan er van alles in vastleggen, bijv. foto’s, testament of andere wensen. Wij als familie vinden het fijn dat nu alles op één centrale plaats te vinden is! Het is leuk om haar te laten zien wat er zoal in staat en dan zegt ze: “Wat mooi!!”

Hilde Bouwers

Klik hier | Annemieke

Zorgom.nl, een welkome ontdekking ….

Mijn schoonmoeder (Janneke) is dit jaar 89 jaar geworden en tot nu toe was zij in alles heel zelfstandig, reed zelfs nog auto. Ze woont al enige jaren alleen in Acht (Eindhoven) in een comfortabele seniorenwoning. Alles voor haarzelf gelijkvloers en een etage met slaapkamer en douche voor gasten.

Dochter Marga woont met haar man in Roosendaal. Zoon Erik en ik wonen sinds 2,5 jaar in de Eifel. Wij gaan regelmatig terug naar Nederland en logeren dan bij Janneke.

Sinds enkele jaren ontvangt Janneke basiszorg van Buurtzorg Eindhoven.

De laatste maanden gaan er dingen mis bij en met Janneke. Lichamelijk wordt het allemaal wat moeizamer en haar geheugen laat haar steeds meer in de steek.

Waarschijnlijk is er bij haar sprake van een vorm van dementie.

Wij ontdekten het programma Zorgom via een vriendin van kleindochter Sacha en raakten er direct enthousiast over. Omdat wij ons steeds meer zorgen gingen maken en allemaal op afstand wonen helpt Zorgom ons enorm om taken te verdelen, elkaar goed op de hoogte te houden en afspraken goed te plannen. Ook Buurtzorg is enthousiast en blij om via Zorgom te kunnen communiceren.

Janneke vindt het zelf ook fijn dat wij via Zorgom om haar heen staan en afspreken wie wat wanneer voor haar kan doen. Er lagen al snel veel minder losse briefjes bij haar. Wij kunnen haar nu allemaal helpen met haar afspraakjes. Bovendien heeft ze vrij snel geaccepteerd dat ze beter niet meer auto kan rijden. Dat kan nu ook omdat haar dierbaren om de beurt bij haar komen om samen met haar boodschappen te gaan doen en mee te gaan naar de huisarts of een specialist. Ook leuke uitstapjes kunnen voortaan via Zorgom worden gepland.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we zo lang mogelijk met elkaar voor Janneke kunnen zorgen, zodat ze zo lang mogelijk in haar eigen omgeving kan blijven.

Annemieke

Klik hier | Angelique, verpleegkundige Buurtzorg

Vandaag ingelogd op zorgom.nl, … geweldig!
Ik bemerk nu bij Mevrouw al veel meer rust voor het gesprek.
De chaos van papiertjes en vragen is beduidend minder.

Dankjewel voor de samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Angelique
Verpleegkundige in de wijk, Buurtzorg.